Een behandeling van een chiropractor in Eindhoven

Een behandeling van een chiropractor in Eindhoven

Een chiropractor in Eindhoven ‘behandelt u met de handen’. Want dat is zo ongeveer de letterlijke vertaling van chiropractie. Zowel de chiropractor in Eindhoven Heezerweg als de chiropractor in Eindhoven aan de Bredalaan passen een geneeswijze toe die ervoor moet zorgen dat de communicatiestoornissen tussen zenuwstelsel en de gewrichten van de wervelkolom opgeheven worden.

Doel van de behandeling is het verminderen van klachten aan uw bewegingsapparaat, het weer optimaal laten functioneren van het zenuwstelsel en het verbeteren van de algehele gezondheid. In de volksmond wordt een chiropractor ook wel een ‘kraker’ genoemd.

Indrukwekkende opmars

Chiropractie is op dit moment, na de klassieke geneeskunde en de tandheelkunde, de op twee na populairste vorm van geneeskunde van de wereld; er zijn zo’n 65.000 chiropractors actief. Zeker in Nederland en België is chiropractie bezig aan een indrukwekkende opmars waaraan voorlopig nog geen einde zal komen. De vraag naar deze vorm van dienstverlening neemt significant toe namelijk.

Het werk van een chiropractor

Wat doet een chiropractor? Een chiropractor gebruikt druktechnieken op het lichaam om pijnpunten weg te werken; daarbij worden de gewrichten en het zenuwstelsel door de chiropractor gemanipuleerd. Een chiropractor gaat niet zomaar over tot actie.

Eerst wordt er zelf kennisgenomen van de beschikbare medische gegevens en zal hij of zij ook een eigen onderzoek uitvoeren. Uiteraard tast de chiropractor de wervelkolom af om eventuele blokkades te lokaliseren.

Voor effectieve behandeling van onder meer rug- en nekklachten

U zou kunnen stellen dat u bij elke vorm van pijn naar de chiropractor kunt gaan. U weet zelf vaak wel of iets wel of niet in orde is. In z’n algemeenheid staat chiropractie vooral bekend om de effectieve behandeling van rug- en nekklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen.

U kunt met rug-, nek- en hoofdpijn, spier- en gewrichtspijn, bekkeninstabiliteit en heupklachten en talloze andere klachten bij de chiropractor terecht.

Ook voor acute klachten

Chiropractie kijkt verder dan naar uw klacht alleen. Vaak is het aanmeten van een andere levenswijze en gezonder eten ook onderdeel van de behandeling. Zowel voor jonge kinderen tot senioren, in principe kan iedereen bij de chiropractor terecht.

Veel mensen denken nog steeds dat u bij acute klachten nooit naar de chiropractor kunt en mag gaan. Dit is echter onzin; het is zelfs goed als u snel wilt herstellen een behandeling bij de chiropractor aan te vragen, ook dus als u door uw rug gegaan bent of bij een whiplash of een hernia hebt opgelopen.

De vraag of een bezoek aan de chiropractor veilig is, is een overbodige vraag. Natuurlijk bent u in veilige handen bij de therapeut, die eerst jarenlang gestudeerd heeft en stage heeft gelopen voor hij zichzelf chiropractor mag noemen.

Daarnaast moet hij om zijn registratie te houden zeer frequent bijscholing volgen. Door de jarenlange studie en de kwaliteitscontroles zou u zelfs kunnen stellen dat u in extra veilige handen bent bij een chiropractor.

Kraker

Dat men de chiropractor ook wel ‘kraker’ noemt, is logisch. Als de gewrichten behandeld worden, kan er soms namelijk een licht krakend geluid te horen zijn. Deze krak is het gevolg van een vacuüm fenomeen tussen de verschillende gewrichtsvlakken.

U kunt het enigszins vergelijken met het ontkurken van een fles champagne. Deze krak is overigens volstrekt onschuldig. Bovendien voelt u er niets van.