Gemakkelijk een autoverzekering afsluiten

U kunt een auto op verschillende manieren verzekeren. Een ding is wat dat betreft wel zeker: u bent als autobezitter verplicht tenminste een WA-verzekering af te sluiten. Ook als u niet in de auto rijdt maar die wel ergens op de openbare weg geparkeerd staat. U komt alleen onder de plicht uw auto te verzekeren uit door via het RDW het kenteken te schorsen en de auto van de openbare weg te halen. Kies de meest solide verzekering, niet de goedkoopste Nog steeds is het zo dat autobezitters in de zoektocht naar een autoverzekering vooral zoeken naar de goedkoopste autoverzekering van Nederland. En dat terwijl de prijs toch niet alles zegt, goedkoop kan later heel goed duurkoop blijken namelijk. Gaat u dus vooral niet alleen op zoek naar de goedkoopste autoverzekering van Nederland, maar kies ook een solide verzekering met goede voorwaarden. Je autoverzekering berekenen kan tegenwoordig heel snel en gemakkelijk online.

Vul online uw gegevens in om de premie te berekenen

Door het online invullen van uw persoonlijke gegevens krijgt u al heel snel in beeld wat een verzekering voor uw auto gaat kosten. En zo gaat u gewoon heel simpel de verschillende verzekeraars bij langs of checkt u een vergelijkingssite voor autoverzekeringen. Zaken die een rol spelen bij de hoogte van de premie zijn onder meer persoonlijke omstandigheden (zeker uw leeftijd), het aantal schadevrije jaren dat u rijdt en welke auto u wilt verzekeren.  Hoe meer schadevrije jaren u achter uw naam heeft, hoe goedkoper de premie wordt. Voor jonge bestuurders ligt de hoogte van de premie weer wat hoger.

Kiest u voor WA, beperkt casco of een allrisk verzekering

Uiteraard speelt ook het soort verzekering dat u kiest een prominente rol. U zult begrijpen dat een allrisk verzekering duurder is dan de wettelijk verplichte WA-verzekering. De WA-verzekering is de verzekering met de kleinste dekking. U bent dan alleen verzekerd voor de schade die u aan de spullen van iemand anders veroorzaakt. Kiest u voor een beperkt casco verzekering, dan bent u verzekerd voor de schade die u veroorzaakt heeft aan de spullen van anderen en ook tegen diefstal, inbraak, joyriding en vermissing en ook tegen bepaalde soorten natuurschade en brand. Meest uitgebreide verzekering is de allrisk verzekering, daarin zit alles wat het beperkt casco biedt, plus het feit dat u nu ook verzekerd bent tegen uw eigen schade als u betrokken bent geraakt bij een ongeval.

Neem altijd de kleine lettertjes goed door

Vaak wordt als stelregel aangenomen dat u voor een auto van tien jaar of ouder een WA-verzekering afsluit. Is uw auto tussen de zes en tien jaar, dan wordt doorgaans een beperkt casco verzekering afgesloten en voor auto’s tot een leeftijd van zes jaar een allriskverzekering. Let wel; dit is geen officiële regel maar biedt u enigszins houvast. Belangrijk is om niet alleen te kiezen voor de verzekeraar met de laagste prijs. In alle gevallen doet u er verstandig aan altijd de polisvoorwaarden goed door te nemen. Inderdaad ja, die bekende kleine lettertjes.