Het selecteren van passende werkkleding

Het selecteren van passende werkkleding

Nee, dat is beslist niet eenvoudig hoor, het uitkiezen van de juiste werkkleding. Of het past niet iedereen of de kleding verkleurt; als je geen zaken doet met een professional kan het kopen van werkkleding een averechts effect kan hebben. Dat is dan ook meteen de belangrijkste tip als je werkkleding gaat kopen; ga altijd met een professional in zee.

Er worden nogal wat eisen aan de kleding gesteld

Je hebt werkkleding voor dames, werkkleding van merken en ook goedkope werkkleding; er is heel veel te kiezen als het om bedrijfskleding gaat. Goede kleding moet aan nogal wat eisen voldoen. Zo is de stof erg belangrijk. Meest ideale stof is een combinatie van polyester en katoen.

Ook de pasvorm moet goed zijn. Een professional kan verschillende maten bedrijfskleding leveren en kleding eventueel aanpassen zonder dat dit afbreuk doet aan de uitstraling. Goede bedrijfskleding versterkt je personal branding en met de juiste opdruk vergroot het zowel je herkenbaarheid als je naamsbekendheid.

Betrek je medewerkers bij de keuze voor de kleding

Slimme ondernemers betrekken het personeel bij de keuze voor werkkleding. Zo creëer je draagvlak voor de gekozen kleding en heb je achteraf minder klachten over de kleur en de kledingstukken die gekozen zijn. Slimme ondernemers maken ook afspraken over het dragen van de kleding.

Zorg dat de kleding niet privé gedragen wordt, voor je het weet raakt iemand betrokken bij een incident en wordt ook jouw bedrijfsnaam daarbij genoemd. En dat wil je uiteraard niet. Werkkleding laat je ook bedrukken uiteraard.

Kies bij voorkeur alleen voor een logo en je bedrijfsnaam en probeer niet te veel informatie te geven op een kledingstuk, want dan schiet je het beoogde doel voorbij. Kies bovendien voor een goed leesbaar lettertype en zorg dat je de bestanden voor het logo in de best mogelijke kwaliteit bij de drukker aanlevert. Zorg bovendien dat het logo voldoende contrasteert met de andere kleuren en de letters.

Uitstraling in lijn met je bedrijf

Goede bedrijfskleding moet aan nogal wat eisen voldoen. Het moet lang mee kunnen, moet niet verkleuren en niet krimpen bij de eerste de beste wasbeurt. Idealiter is de kleding gemakkelijk in onderhoud en draagt het comfortabel. Bovenal biedt het een mooie uitstraling in lijn met je bedrijf.

Want zorg wel dat de bedrijfskleding enigszins past bij je gevoerde huisstijl.  Je zou als ondernemer kunnen overwegen de kleding zelf en dus collectief te wassen om zo onderling kleurverschil te voorkomen. Zorg bovendien dat je reserve kleding hebt en geef elk personeelslid meer dan een setje kleding. Ze kunnen onmogelijk elke dag hetzelfde dragen of elke dag hun kleding wassen.

Informeer wel eerst naar de voorwaarden van de belastingdienst

Ga altijd met een professional in bedrijfskleding in zee. Kiezen voor werkkleding betekent kiezen voor goede kleding die je bedrijf ook echt uitstraling geeft. Informeer voor je kleding koopt wel naar de voorwaarden die de Belastingdienst aan bedrijfskleding stelt.

Zodat je daar in elk geval geen problemen mee krijgt. Zo zie je maar, het aanschaffen van de juiste kleding vraagt nogal wat. Voor een professionele partij die verstand van zaken heeft, is Hurricane Bedrijfskleding een niet te missen station.