Rolsteiger kopen

Rolsteiger kopen

Heb je een klus voor buiten en op hoogte? Dan is een rolsteiger kopen of een stalen steiger kopen het beste wat je kunt doen. In vergelijking met een ladder geniet je veel meer bewegingsvrijheid op een steiger. Bovendien kun je een standaard rolsteiger simpel uitbreiden. Daarnaast is de steiger eenvoudig te verplaatsen door de zwenkwieltjes, die ook nog eens in hoogte verstelbaar zijn.

Rolsteiger werkt sneller en veiliger dan een ladder

Heb je een renovatieproject te klaren? Wil je de kozijnen vervangen op de eerste verdieping van je huis? Of wil je de gevel van je huis verven of een dakkapel plaatsen? Dan is het misschien een goed idee om een rolsteiger te kopen. Een rolsteiger maakt deze werkzaamheden met relatief veel bewegingsvrijheid prima mogelijk.

In vergelijking met een ladder werk je op een rolsteiger een stuk veiliger en sneller. Een rolsteiger kopen is een investering die de moeite waard is. Het is prettig werken op het platform en het opbouwen van de rolsteiger kan prima met twee personen. Ook het verplaatsen van de rolsteiger gaat bijzonder eenvoudig.

Werken op hoogte brengt risico’s met zich mee

Uiteraard is het wel altijd even uitkijken als je met een steiger gaat werken. Je werkt op hoogte en dat brengt nou eenmaal meer risico’s met zich mee. Rolsteigers kopen kan in verschillende varianten: Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een enkel platform of een dubbel platform.

Het is dus goed om vooraf te weten wat je wilt, hoe vaak je de steiger wilt gaan gebruiken en op welke hoogte je gaat werken. Over de hoogte hoef je je bij een rolsteiger 135×250 niet al te veel zorgen te maken. De steiger kan wel tot twaalf meter de lucht in! Een stuk hoger dan bijvoorbeeld een kamersteiger.

Rolsteiger is steviger en beter bestand tegen het weer

Plaats de rolsteiger altijd op een vlakke en harde ondergrond en maak gebruik van de stabilisatoren. Neem gewoon alle mogelijke veiligheidseisen in acht en als je besluit een rolsteiger te kopen, koop dan bij voorkeur een die over veiligheidscertificaten beschikt en verdiep je voordat je daadwerkelijk met de steiger aan de slag gaat in de voorschriften en regels omtrent de rolsteiger.

In de kamersteiger heeft de rolsteiger een kleiner broertje voor binnenwerkzaamheden. Deze twee soorten steigers worden nogal eens door elkaar gehaald. De rolsteiger is echter steviger, beter bestand tegen het weer en gemaakt van zwaarder materiaal. Daarom is de rolsteiger vooral voor buitengebruik en de kamersteiger is vooral voor binnen. Bovendien zijn de wieltjes van de kamersteiger niet in hoogte te verstellen.

Rolsteiger bouw je geleidelijk aan steeds verder uit

Verdiep je voor je een rolsteiger gaat kopen ook in de werkhoogte en de platformhoogte om niet voor verrassingen komen te staan tijdens de werkzaamheden. Kom altijd goed beslagen ten ijs als je erop uitgaat om een rolsteiger te kopen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Besef dat je niet meteen de grootste hoeft aan te schaffen, want een rolsteiger kun je geleidelijk aan steeds verder uitbouwen. Zo kun je klein beginnen en toch aan de slag met je klussen, wat het de investering meer dan waard maakt.