Tanden bleken: niet alleen iets voor vrouwen!

Sinds de hedendaagse populariteit van het bleken van tanden zijn het niet alleen vrouwen die hun tanden laten bleken of dit zelf doen. Ook mannen blijken de kwaliteit van hun glimlach tegenwoordig steeds belangrijker te vinden en voelen zich dan ook niet bezwaard om hun tanden een paar tinten lichter te laten worden.

Schoonheidsideaal

Het schoonheidsideaal voor mannen en vrouwen blijkt dan ook niet eens zo ver uit elkaar te liggen. Het hebben van een witte mooie glimlach draagt bij aan het hebben van veel zelfvertrouwen. Zowel mannen en vrouwen willen graag witte tanden hebben en voelen zich daarbij meer op hun gemak tijdens (zakelijke) gesprekken. Iemands gebit is immers toch een van de eerste dingen die je ziet tijdens een gesprek.

Mannen en tanden bleken

Het bleken van de tanden wordt door mannen voornamelijk gedaan om meer zelfvertrouwen te krijgen bij de dames. Een andere reden waarom mannen hun tanden willen bleken is voor zakelijk succes. Met een mooie witte glimlach denken mannen sneller aan een baan te komen dan wanneer ze een geel gebit zouden hebben. Een witte, stralende glimlach ziet er frisser uit en mannen geloven dat hun kans op een baan daardoor toeneemt.

Vrouwen en het bleken van tanden

Vrouwen bleken hun tanden voornamelijk voor hun eigen zelfvertrouwen. Een witte glimlach doet veel met het uiterlijk van een vrouw, en wanneer een vrouw zelfverzekerd is, straalt ze dit ook uit. Kortom, het bleken van de tanden is niet alleen iets voor het vrouwelijke geslacht, maar wordt door zowel mannen als vrouwen gebruikt voor het opkrikken van hun zelfvertrouwen.