Waarom Eindhoven de leukste Nederlandse stad is?

Al mijn hele leven woon ik in de Brabantse stad Eindhoven. Het feit dat ik hier al mijn hele leven woon en dat ik toen mijn studententijd aanbrak niet besloot om Eindhoven te verlaten, geeft aan dat ik het hier erg naar mijn zin heb. In dit artikel zal ik verschillende redenen noemen waarom ik Eindhoven de leukste stad in Nederland vind. Ik hoop hiermee iedereen die nog nooit in Eindhoven geweest is te overtuigen dat iedereen deze stad eens zou moeten komen bezoeken. Om er net zo gek op te worden als de tweehonderdduizend inwoners waar ik ook een deel van uit mag maken.

De Sint-Catharinakerk

Misschien wel het boegbeeld van Eindhoven is de Sint-Catharinakerk in het centrum. Deze kerk zorg voor een hoop sfeer in de stad en wordt ’s avonds bovendien prachtig verlicht. Het feit dat de Sint-Catharinakerk een van de meest opvallende gebouwen in Eindhoven is, draagt hier sterk aan bij. Ik heb zelf altijd het gevoel dat het feit dat de Sint-Catharinakerk één van de oudste gebouwen in Eindhoven is, een belangrijk onderdeel is van de gezelligheid van de stad zelf.

De mix van Eindhovenaren met studenten

Verder is een belangrijke reden voor de gezelligheid in de stad Eindhoven het feit dat er zowel studenten als Eindhovenaren wonen. Dit zorgt voor een gezellige sfeer en een leuk straatbeeld, waar bij de eerste zonnestraal al een mix van studenten en Eindhovenaren de terrassen op duikt. Iets later op de avond zijn alle kroegen gevuld met studenten, waar ik zelf ook regelmatig te vinden ben. Het is immers geen geheim dat studenten wel van een biertje houden!